Karácsonyi ajándék a hackerektől

Ahogy az elmúlt években, most is rengetegen ragadták meg az alkalmat karácsonykor, hogy Playstationt vagy Xboxot adjanak. Az egyetlen különbség a korábbi évekhez képest, hogy idén nem igazán működtek.

Óriási felháborodást keltett egy hackercsoport támadása, akik vagy eddig ismeretlen okokból vagy a nagyobb ismertségért karácsony napján teljesen ellehetetlenítették a Sony és a Microsoft hálózatait. A két óriáscéget egy Lizard Squad (Gyíkcsapat) nevű hackerszervezet támadta meg, akik a konzolgyártók legfontosabb időszakát választották.
Nagyjából mostanra sikerült a Microsoft Xbox rendszerének helyreállítása, de néhány szolgáltatás továbbra sem megy teljesen flottul. A Sonyinál rosszabb a helyzet, a Playstation továbbra is gyengélkedik, sokan nem tudnak bejelentkezni újdonsült fiókjukba.
A Lizard Squad pedig Twitter fiókján dicsekszik a bűncselekménnyel, ahol minden jel arra mutat, hogy tényleg nincs más céljuk, csak az internet pontok gyűjtése. Ez alkalommal például retweeteket és még több followert követeltek váltsádíjként a Sony és a Microsoft rendszerek stabilitásáért.
Állításuk szerint a Sony elleni támadásnak semmi köze az ezt megelőző, a The Interview című filmmel kapcsolatos hackertevékenységhez.
A következő célpontjuk pedig a Tor Project lesz, ami egy különleges, védett hálózaton működő böngésző. Amennyiben aktívan használja, készüljön fel néhány órára vagy napra a Tor nélkül.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez