Túl jó, hogy kárba menjen: szuper akciót indít a Lidl az Egyesült Királyságban

Az élelmiszer-pazarlással megy szembe a multi. 5 kiló egyébként kidobásra ítélt, szépséghibás zöldséget és gyümölcsöt adnak majd, mindössze 1.50 fontért.

A fejlett országok élelmiszer-pazarlása évről-évre növekszik, egyes felmérések szerint az ételek harmada landol a kukákban a háztartásokban. A nagyáruházakban a szigorú minőségi előírások miatt sokszor az egyébként még fogyasztható, de szépséghibásnak ítélt termékeket is kidobják, naponta akár több tonnát. A jelenségre reagálva új akciót indít a Lidl az Egyesült Királyságban: a kidobásra ítélt, de egyébként még egészséges zöldségeket és gyümölcsöket újracsomagolják, és 5 kilós dobozokban árusítják majd, mindössze 1.5 fontért (kb 560 forintért). Az el nem adott dobozokat pedig jótékonysági célból olyanoknak juttatják majd el, akiknek nem futja rá.

000lidl2

“Too Good To Waste”, azaz “Túl jó, hogy kárba menjen” a neve az akciónak, mely által sokezer háztartás juthat majd kedvezményes áron az élelmiszerekhez. A minőségre is odafigyelnek, minden zöldséget és gyümölcsöt megvizsgálnak majd a “frissességért felelős specialisták”, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas étel kerüljön a csomagokba. Minden nap nyitástól délig lehet majd hozzájutni az akciós árukhoz szerte az Egyesült Királyságban, ahol évente 10.2 millió tonna – egyébként még fogyasztható – étel kerül a kukákba.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez