Megtalálta-e párját a gólya, aki pokollá tette egy kisváros életét Németországban?

Ronny visszajött Afrikából és ez nagy izgalmat váltott ki Glambeckben, ahol négy éve küszködnek az agresszív gólyával.

A német kisvárosban senki sem mer az utcán parkolni, mert Ronny a hosszú csőrével komolyan megrongálhatja az autók külsejét. A gólya vígan besétál a kertekbe is, ahol a kicsiket ijesztgeti. Még a polgármester is kénytelen foglalkozni a renitens gólyával.

A jeles férfiú elmondta a Märkische Allgemeine című helyi lapnak, hogy Ronny szerelmi életével van probléma. Nem találja párját, ezért olyan agresszív! Az elmúlt években két másik gólyával is összecsapott, hogy párt találjon magának, de sikertelenül. Utána viszont bicegni kezdett, mert a harcokban megsérült. “Ronny visszajött és már nem biceg!”- újságolta a polgármester, aki gyűrűjéről ismerte fel a gólyát.

A költöző madarak Brandenburg tartományból a Boszporuszon, a Nílus völgyén át egészen Dél-Afrikáig repülnek, hogy elkerüljék a telet Németországban. Onnan térnek vissza tavasszal. “Ez már egy másik Ronny. Egy nőstény gólyát talált magának. Abban reménykedünk, hogy vége lesz az agresszív korszaknak”- nyilatkozta a polgármester Glambeckben, ahol négy éven keresztül küzdöttek a gólyával, aki átlépte a határokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez