Maratoni futás Kim Ir Szen emlékére

A zsúfolásig megtelt Kim Ir Szen stadionból startoltak a maratoni verseny résztvevői Észak-Koreában, ahol az idén emlékeznek meg arról, hogy a rendszer alapító atyja huszonöt éve hunyta le szemét. Jelenleg unokája uralkodik a nemzeti kommunista országban, mely elzárkózik a világtól.

A maratoni verseny azon kevés kivételek közé tartozik, amikor külföldiek is részt vehetnek egy hazai eseményen. Pekingből indulva 500-1.700 euróba kerül a részvétel a maratoni versenyen Phenjanban. A hazai lakosság lelkesen buzdítja a résztvevőket, virágcsokrot nyújtanak át nekik. A külföldi résztvevők száma ennek ellenére kicsit megcsappant: 2017-ben agyonvertek egy amerikai fiatalembert valamelyik helyi börtönben. Az agyhalott férfit hazaküldték és ott lehelte ki lelkét szülőföldjén. Szülei még mindig várják a magyarázatot Észak-Koreától.

Trump és Kim Dzsongun nemrég rövid időre találkoztak Hanoiban, de a második csúcstalálkozó nem volt sikeres. A tárgyaló felek anélkül búcsúztak el egymástól, hogy bármilyen eredményt elértek volna. A kapcsolatok nem szakadtak meg, de egyelőre nem folytatódik a nukleáris leszerelés a Koreai-félszigeten és továbbra is érvényben vannak a szigorú ENSZ-szankciók Észak-Koreával szemben. Ezért is üdvözlik lelkesen a külföldi versenyzőket a maratoni versenyen Phenjanban, mert az országnak nagy szüksége van devizára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez