Az elefánt megölte, az oroszlánok felfalták az orvvadászt

Csak egy koponya és egy nadrág maradt meg az orvvadászból, aki a Krüger parkban próbált meg orrszarvúra vadászni Dél-Afrikában.

Az orrszarvú szarvára komoly kereslet van Kínában és másutt Ázsiában, mert ott úgy tartják, hogy a porrá őrölt orrszarvú agyar komoly segítséget nyújt az impotencia ellen. Ezért tette kockára az életét egy négytagú vadászó társaság Dél-Afrikában, amikor illegálisan próbált meg vadászni a Krüger természetvédelmi parkban. A hatóságok szerint a vadászó társaságot egy elefánt támadta meg, amely egyiküket megölte. Társai otthagyták őt, majd jöttek az oroszlánok, melyek felfalták a holttestet. A természetvédelmi park ezért nem tudott mást átadni az elhunyt orvvadász lányainak, mint egy koponyát, melyet az oroszlánok meghagytak.

A másik három orvvadászt a hatóságok letartóztatták Dél-Afrikában, ahol egyre komolyabban veszik az ilyen vétségeket. Nemrég negyven éves börtönbüntetésre ítéltek egy veterán orvvadászt, aki egész életében az elefántokat és a rinocéroszokat pusztította. Mind az elefánt, mind pedig az orrszarvú agyara komoly értéknek számít Kínában és néhány más ázsiai országban. Mindkét állat védett, ezért a vadászatuk szigorúan tilos, de a nagy pénz reményében mégiscsak sok a vállalkozó. Aztán van, aki úgy végzi, mint a mostani történet hőse: csak a koponyája marad meg, mert a holttestet is felfalták az oroszlánok Dél-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez