Tűz tört ki az ipartelepen, ahol Oroszország legkorszerűbb rakétáit gyártják – videó

Több száz méter magasra csapott fel a fekete füst Krasznojarszk városában, Szibériában, amikor kigyulladt egy 5000 négyzetméteres ipartelep. A tűzoltók elkeseredett harcot folytattak a lángokkal, mert meg akarták akadályozni, hogy a lángok elérjék azokat a részeket, ahol Oroszország legkorszerűbb ballisztikus rakétáit gyártják.

A katasztrófavédelem szerint sikerült megakadályozni a tűz átterjedését a hűtőgépgyárból a hadiüzembe, ahol a Szarmat és Szineva ballisztikus rakétákat gyártják. Ezekről Putyin elnök is említést tett, amikor az orosz hadsereg korszerűsítését ecsetelte.

A helyi hatóságok igyekeznek megnyugtatni Krasznojarszk városának a lakóit, akik attól tartanak, hogy a tűz következtében robbanás alakulhat ki, illetve súlyosan mérgező anyagok kerülhetnek a levegőbe. A szovjet időkben számtalan ilyen baleset történt a hadiüzemekben, de ezeket elhallgatták a nyilvánosság elől. Most a katasztrófavédelem videót tett közzé, hogy megnyugtassa Krasznojarszk aggódó polgárait, akik a városuk fölött gomolygó fekete füstből arra következtettek: súlyos baleset történt a szibériai városban és ennek a következményeit egyelőre nem lehet felmérni Oroszországban.

Fotó: VK.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez