Egzotikus úti célok, ahol szinte alig vannak turisták

Ha nem szereti a tömeget, érdemes olyan helyre utaznia, ahol embermilliók helyett csak néhány ezren fordulnak meg évente.

Barcelona, Párizs és Dubrovnik továbbra is a turisták millióinak kedvencei és kétségtelenül kihagyhatatlan úti célok. Aki viszont idén nyáron nem szeretne másokat kerülgetni a zsúfolt promenádokon és órákon keresztül sorban állni jegyért a nevezetességeknél vagy a fagylaltosnál, annak érdemes áttekintenie az alábbi listát. A következő célpontok mind szerepelnek az ENSZ turizmusra szakosodott szervezetének (UNWTO) listáján biztonságos, de turisták által legkevésbé látogatott úti célokként. Az adatok 2016-17-esek.

000tuvalu1

Tuvalu – évi 2000 turista

A Csendes-óceán déli részén fekvő szigetcsoport 100 szigetből áll, és mindössze a legnagyobbon, Funafutin van repülőtér. A tömeget hírből sem ismerik itt, évente mindössze 2000 turista látogatja. Tökéletes helyszín a búvárkodáshoz és más vízi sportokhoz, képeslapra illő tengerpartjain nyugodtan pihenhet az utazó. Érdemes azonban minél korábban megérkezni Tuvalura, hiszen a tengerszint-emelkedés ezt a paradicsomot sem kíméli, a jövője bizonytalan.

000tuvalu

Kiribati – évi 6000 turista

Tökéletes elszigeteltségben, távol mindentől, a Csendes-óceán közepén, lagúnákkal és atollokkal övezve fekszenek Kiribati szigetei, Fidzsitől 1394 tengeri mérföldre. Nem csoda hát, hogy kevesen látogatják, annak ellenére, hogy gazdag hagyományokkal és nagy vendégszeretettel találkozhatnak itt a turisták.

000kiribati

Niue – évi 10.000 turista

Az Új-Zélandhoz tartozó polinéziai sziget a világ egyik legnagyobb korallszigete, amit teljesen elkerül a tömegturizmus. Júliustól októberig hosszúszárnyú bálnákat lehet nézni a partról és titokzatos éneküket is meghallgathatják a Niue-ra látogatók. Sőt, együtt is úszhatnak a buszméretű hosszúszárnyú bálnákkal a búvárok 2400 kilométerre Új-Zélandtól.

000niue

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez