Újabb rekordok és magyar sikerek Thaiföldön

Délkelet-Ázsia legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, a Thaifex – World of Food Asia az idén is rekordot döntött – ráadásul Bangkokból ezúttal thai-magyar közös sikerekről is beszámolhatunk.

A világ vezető élelmiszeripari kiállításszervező cége, a Koelnmesse aktív közreműködésének köszönhetően Bangkokban 42 országból 2745 kiállító mutatta be legújabb élelmiszereit. A 134 országból érkezett 67 ezer szakmabeli résztvevő már magyar termékekkel is találkozhatott. Jó hír, hogy a debreceni székhelyű Felföldi  Édességgyártó Kft. Let’s Cheese ropogós sajtfalatkái – több mint 700 termék közül kiemelve – bekerültek a zsűri által kiválasztott leginnovatívabb termékek végső 50-es döntőjébe. A jövő trendjeit meghatározó újdonságok versenyében egy kínai cég által készített, hamburgerekhez készült vegetáriánus „húspogácsa” aratta az egyik legnagyobb sikert, ám a magyar gyártó is elégedett lehet: Quick Magic márkanéven forgalmazott másik termékcsaládjuk már kapható Thaiföldön, s remélhetőleg a sajtos ropogtatni való snackek is hamarosan megjelenhetnek a thaiföldi szupermarketek polcain.

Thaifex 2019 Bangkok 18 Lets Cheese

A számos ínycsiklandó étel és ital között az egyik szupermodern thaiföldi kókuszfeldolgozó, az IF márkanéven ismert kókuszvizek gyártója is bemutatkozott néhány újdonsággal. Tartósítószermentes, 100%-os natúr kókuszvizük már kapható hazánkban is, ám júliustól tovább bővül a kínálat, egy újdonság is érkezik hozzánk Thaiföldről. Az IF gyártója ugyanis piacra dobott egy olyan 100%-os kókuszlevet, melyet a kókusz húsával együtt palackoztak. Az egzotikus üdítőital a magyar forgalmazó, a PonLamaiTrade Kft. jóvoltából Európában először Magyarországon lesz kapható, várhatóan július második felétől.

Thaifex 2019 Bangkok 03

Thaifex 2019 Bangkok 05

A thai-magyar élelmiszeripari együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) nemzetközi koordinációs szerepet tölt be. A THAIFEX kiállításon a felek közti egyeztetésen magyar részről Urai Sándor, a HTCC thaiföldi képviseletének vezetője vett részt. Az eredményes és egyre gyümölcsözőbb nemzetközi partnerkapcsolatról készült fotó a legolvasottabb thai nyelvű napilapban, a Thai Rath-ban is megjelent, 800,000 példányban.

Thaifex 2019 Bangkok 24 Thai Rath

(Visited 19 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez