Mise a Notre Dame-ban – védősisakban

Két hónappal azután, hogy csaknem teljesen kiégett Párizs székesegyháza, újra miséznek a Mi Asszonyunk templom egyik kápolnájában. Szombaton este hatkor kezdődik a mise, melyen csak 30-an vehetnek részt.

Párizs érseke, Michel Aupetit celebrálja a misét, melyet a francia katolikus televízió élőben közvetít. A résztvevők védősisakot viselnek, hogy az esetleg lehulló törmelék ne sebezze meg őket súlyosan.

Öt éven belül újjáépítjük a Notre Dame-ot – ígérte Emmanuel Macron köztársasági elnök. A kulturális miniszter most óvatosabban nyilatkozott, hiszen még most sem tudják pontosan: milyen állapotban van az ősi székesegyház a tűzvész után. A Notre Dame újjáépítésére a lelkes magánszemélyek és cégek 850 millió eurót ajánlottak fel, de ennek eddig csak a 9%-a érkezett be a kasszába – mondta Franciaország kulturális minisztere, aki abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Párizs érseke szombaton celebrálja az első misét a Notre Dame-ban azóta, hogy a székesegyház csaknem teljesen kiégett április 15-én.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez