Képmutatás felső tízezer-módra: 114 privát gép a Google klímakonferenciáján

Harry herceg, Orlando Bloom és Bradley Cooper mellett sok más híresség is megjelent az eseményen, melyen a bolygó megmentéséről beszéltek – miközben utazásukkal maguk is jelentősen hozzájárultak a Föld pusztításához.

Közel 800 tonnányi karbonlábnyommal gyarapította bolygónkat az a konferencia, melyet a Google szervezett Olaszországban, Szicília szigetén, Palermo mellett. A 20 millió dolláros tanácskozás középpontjában a klímaváltozás, a technológia, a divatvilág és az emberi jogok előtt álló kihívások álltak. Nagy visszhangot keltett azonban, hogy az olaszországi helyszínre a vendégek 114 privát géppel és jachtokkal érkeztek, melyek köztudottan jelentős mértékben hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

A háromnapos eseményre olyan sztárokat hívtak meg, mint Barack Obama, Harry herceg, Katy Perry, Leonardo di Caprio, Orlando Bloom, Bradley Cooper és Harry Styles. Rajtuk kívül mintegy 200 befolyásos vendég volt jelent a Föld minden tájáról.  Harry herceg maga is szenvedélyes beszédet mondott a klímaváltozásról és a bolygó megmentésének fontosságáról – miközben ő maga is egy luxus magángéppel érkezett a helyszínre. A Buckingham palota ezt még nem kommentálta.

Az EcoWatch beszámolója szerint a tudományos beszélgetések mellett a szórakozásra is jutott idő a Google konferenciáján: Chris Martin, a Coldplay frontembere a Valle dei Templi előtt lépett fel, ami az UNESCO világörökség része. Ennek kibérléséért 100.000 dollárt fizetett a cégóriás, mely ugyan most nagy felháborodást keltett a magángépek és jachtok számával, mégis élen jár a környezetvédelemben. Elsők között volt ugyanis azon cégek között, akik karbonsemlegességre váltottak, és azóta is jelentős összegeket költenek klímavédelemre és zöldprogramokra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez