Sikerült a hazai kakaó premierje

Megédesítheti az ugandaiak életét az a vállalkozás, amelyik elindította, illetve már növeli is a kakaótermesztést és feldolgozást Ugandában. Az arrafelé újnak számító hazai agrártermék olcsóbb a külföldről származónál.

Uganda egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa, Stephen Sembuya (képünkön) és ügyvezető igazgató társa, Felix Okuye hamarosan képes lesz az ország üzleteit ellátni a saját termesztésű kakaóból készült csokoládéval. A csaknem 300 hektáros ültetvényükről származó édesség bionak is számít, mivel az övéké a feldolgozás után a legtöbb rokonterméknél nagyobb kakaótartalommal rendelkezik– mondta el az AFP-nek Okuye ügyvezető. A májusban már betakarított első termésből készülő, Kampala éttermeibe és szállodáiba eljutó, desszertekben, süteményekben és fagylaltokban felhasznált hazai csokoládé lényegesen olcsóbb a külföldi terméknél. A két vállalkozó bejelentése szerint bővíteni igyekeznek a kakaós vállalkozást, tőkebevonást terveznek, a fejlesztéseken keresztül pedig munkahelyeket is teremtenek sokaknak.  (Fotó: AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez