Egyiptomi zászló is lobog a Déli-sarkon

Omar Szamra igazi egyiptomi kalandor, Sítalpon tette meg az utolsó 111 kilométert, úgy érte el a Déli-sarkot, ahol ki is tűzte országa zászlaját.

Omár nem egyedül gyűrte le az emberpróbáló utat, mellyel a Föld leghidegebb, legszelesebb és egyik legszárazabb pontját érte el. A tizenegy tagú nemzetközi csapatban orosz, német és indiai kalandorok is voltak – írja az Al Arabiya.
Minden nap 14-16 kilométert tettek meg, hét-kilenc órát voltak talpon. A hét elejére, hétfőn érték el a Déli-sarkot, másnap pedig már Omár feltöltötte fényképeit a világhálóra. “Több hónapnyi felkészülés után eljutottam a Déli-sarkra, a világ legembertelenebb pontjára, és elsőként tűzhettem ki ott az egyiptomi zászlót” – üzente Facebook-oldalán.

Az utazás korántsem indult olyan tökéletesen, mint ahogy végül befejeződött. Az első napokban súlyos gyomorfertőzést kapott az egyiptomi utazó, antibiotikumot kellett szednie, és komolyan legyengült. “Eltökélt voltam és összeszedtem minden erőmet. Éreztem, hogy napról napra javulok, és végül el tudtam érni még az idén a kitűzött célt. Remélem, hogy 2015 boldog éve lesz Egyiptomnak”.

Omár 2013-ban megmászta a világ hét legmagasabb hegycsúcsát, és azért is indult a Déli-sarkra, hogy a “Kalandorok Grand Slam”-ét teljesítse. Az új évben az Északi-sarkot szeretné elérni.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez