Fekete szalag a kék sisakon Kongóban

Egyesült Államok, New York – Lezuhant egy repülőgép a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ENSZ alkalmazottakkal a fedélzetén. A szerencsétlenségnek egy túlélője van.

 

 Landolni készült az Airzena grúz légitársaság Bombardier CRJ-200-as kis repülőgépe, amikor váratlanul a földhöz csapódott. Az ENSZ megerősítette a hírt, és közölte, hogy 32-en életüket vesztették a szerencsétlenségben. Az ENSZ kongói békefenntartó missziójának (MONUSCO) szóvivője azt mondta, hogy a gépen ENSZ alkalmazottak utaztak, köztük békefenntartó katonák. Alain Le Roy információi szerint a repülőgép valószínűleg eltévesztette a leszálló pályát. A kongói hatóságok azt mondták, hogy a gép rossz időjárási körülmények között próbált földet érni, de a katasztrófa pontos okát ők sem tudják. A repülő Kelet-Kongóból szállt fel és Kinshasába tartott. A kongói hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a gép darabjaira esett szét és kigyulladt. A leszálló pálya környékén tizenhat ember megsebesült, amikor a gép lezuhant.

 

Az ENSZ Kongói békefenntartó missziójában 19 ezer kéksisakos szolgál. Feladatuk, hogy védelmezzék a civil lakosságot a helyi milíciáktól, amelyek rettegésben tartják a lakosságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez