12.000 dollár egy Facebook posztért

Sokszor figyelmeztetnek, vigyázzunk a közösségi oldalakra feltöltött képekkel és bejegyzésekkel. A családi szennyest sem szerencsés a neten kiteregetni, jól tudja ezt már az az ausztráliai nő is, akit rágalmazásért jelentett fel ex-férje.

„Elváltam Miro Dabrowski-tól 18 év családi erőszak és kegyetlenkedés után. Most mindent megteszek, hogy a gyerekeim biztonságban legyenek” – idézte Robyn Greeuw két évvel ezelőtti Facebook posztját a Herald Sun.

Gyorsan reagált a vádlott és rágalmazásért feljelentette a nőt. Dabrowski nemcsak a hazugság miatt fordult a bírósághoz, de szerinte a bejegyzés családja és barátai előtt is rontotta a róla alkotott képet, sőt lakóhelyén is, ahol tanárként dolgozik.

A tárgyaláson Greeuw elmesélte, hogyan szégyenítette meg őt a férje, lökdöste és hallgatta le telefonjait. Az egykori feleség ugyanakkor azt bevallotta, nem teljesen ért a közösségi oldalakhoz és eredetileg posztját csak közeli ismerőseinek szánta. Dabrowski az üzenetek elolvasását beismerte, de a fizikai erőszakot és az erkölcsi megalázásokat tagadta. Végül a bíróság 12.500 dollár (körülbelül 2.700.000Ft) kártérítésre ítélte az asszonyt.

(Kép: Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez