Santería: nem sok jót jósolnak az idei évre

Kubai santeria papok arra kérik az amerikai és a kubai vezetőket, hogy nagy körültekintéssel vezessék át az országot azon az átmeneti időszakon, amelyet az amerikai-kubai kapcsolatok helyreállítása jelent.

Párbeszédet és kölcsönös tiszteletet kérünk: ne dobáljanak köveket egymásra, ne hagyják magukat befolyásolni azoktól, akik nem jó szándékkal közelítenek az új élet felé – ezt tartalmazza az a levél, amelyet a santería vallás papjai, mint minden évben, most is megfogalmaztak és elküldtek a kubai vezetésnek. A 2015-ös esztendőre nagy toleranciát kérnek mindazoktól, akik befolyásolni tudják a kubai-amerikai közeledést.

A levél gazdasági előnyöket jósol a ,,biztonságos üzleteknek” és a jólét növekedését az egész kubai népnek. A santería papok – a kubai lelki-vallási élet elfogadott művelői – üdvözölték a december 17-én közzé tett szándéknyilatkozatot a normális államközi kapcsolatok helyreállításáról.

Lazaro Cuesta Babalao – ez yoruba nyelven azt jelenti, hogy a ,,titkok tudója” – a levél egyik szerzője. Azt javasolta, hogy hagyják abba a fegyverek használatát és inkább beszélgessenek.

Az idei évre az afro-kubai vallási vezetők nem sok jót jósolnak: szerintük sok lesz a személyek közötti konfliktus, a nemzetek közti nézeteltérés, csökken a vallási és politikai vezetők befolyása, baj lesz a családokon belüli harmóniával, folytatódnak az ökológia problémák és a nemzedékek közötti harcok. Vagyis semmi lelkesítőt nem ígérnek 2015-re…..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez