Egy életért egy halál Mauritániában

Mauritánia, Nouakchott – Egy férfit halálra, két társát pedig börtönbüntetésre ítélt egy mauritániai bíróság, amiért 2009-ben megöltek egy amerikai segélymunkást. Az elítéltek valószínűleg az al-Kaida az Iszlám Maghrebben (AQIM) terroristacsoport tagjai.

Mohamed Abdallahi Ould Ahmednát halálra ítélték a 39 éves amerikai állampolgár meggyilkolásáért. Egyik társa tizenkettő, a másik pedig három év letöltendő börtönbüntetést kapott bűnrészességért. A három férfi 2009-ben a fővárosban támadta meg Christopher Leggett-et, aki önkéntesként dolgozott az országban és az egyik helyi nyelviskola igazgatója volt. A gyilkosságot az AQIM vállalta magára. Az amerikainak azért kellett meghalnia, mert a szervezet szerint a muszlimokat a kereszténységre próbálta meg áttéríteni.

Az Al-Kaida az Iszlám Maghrebben a térség legerősebb és legszervezettebb terror hálózata. Az AQIM jelenlegi legfőbb tevékenysége a külföldi személyek túszul ejtése, hogy aztán komoly váltságdíj fejében szabadon engedjék őket. Az AQIM jelenleg négy országban működik: Algéria, Mali, Mauritánia és Niger.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez