Dreamlinerrel repülnek a marokkóiak

A marokkói légitársaság flottája egy Boeing 787-es Dreamlinerrel bővült, és további négy ugyanilyen utasszállító repülőgépet fognak forgalomba állítani az idén.

Az amerikai Boeing cég január 3-án szállította le a RAM légitársaság legújabb és egyben legmodernebb repülőgépét, amely 273 utas szállítására alkalmas. A vadonatúj Dreamlinert ünnepélyes keretek között fogadták a casablancai V. Mohammed repülőtéren. Nemsokára pedig forgalomba is állítják. A RAM vezetősége jelezte, hogy a további négy megrendelt 787-es repülőt a Boeing cég márciusban és áprilisban fogja leszállítani. Az új gépek beszerzésével 57 tagúra bővül a légitársaság flottája.

A RAM az egyik leggyorsabban fejlődő és bővülő légitársaság, amely 2013 novembere és 2014 októbere között csaknem 1,3 millió utast szállított Afrikában. Ez 16%-os növekedést jelent a cég számára, amelyet 2010-ben még a megszűnés veszélye fenyegetett. A RAM jelezte, hogy az új repülőgépekre azért van szüksége, mert további járatokkal és útvonalakkal szeretné bővíteni a kínálatát, és még jobb szolgáltatásokat szeretne nyújtani a levegőben. A  787-esek jelenleg a legköltséghatékonyabb és legmegbízhatóbb repülőgépek közé tartoznak a piacon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez