Hódító Putyin, az új társasjáték

Terepasztalok, viccek, politikusok képmásával díszített használati tárgyak és még számtalan más mutatja, hogyan hat mindennapjainkra a történelem. Az ukrán válság kapcsán társasjátékot készítettek az észtek.

A Krím-félsziget visszacsatolása óta erősen aggódnak a balti államok, nehogy őket is meglátogassák kedves, zöld emberek. Az észtek Moszkva miatti félelmeit egy társasjáték is megfogalmazza: „Pu elvtárs meghódítja Észtországot”.

A Gamerton játéka onnan indul, hogy egy bizonyos Pu elvtárs Kuressaare kivételével egész Észtországot elfoglalta. A cél: megszabadítani a hódítótól az országot. Az összesen 23,45 eurós (körülbelül 7.500 forintos) játék dobozán az orosz elnök karikatúrája szerepel, de a leírás egy szóval sem említi Vlagyimir Putyint.

A játékosok dobókocka segítségével jutnak előre a táblán. Minden egyes körben húzniuk kell a 165 kártya közül egyet, és teljesíteni az azon leírt feladatot. „Ne engedd meg Oroszországnak Kazahsztán segítségét, hogy elfoglalhassa a Baltikumot” – idézi az egyik kártya szövegét a Govorit Moszkva észtországi tudósítója.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez