Lövöldözött az ukrán elnök

Tegnap posztolta Facebook oldalán Petro Porosenko egyik tanácsosa, ahogyan főnöke lövéseket ad le egy puskából a havas mezőn. Azóta rágódik az internet az alig húsz másodpercnyi felvételen.

„Valószínűleg kapok a fejemre, hogy megjelentetem ezt a videót, de hát… Tényleg és teljesen őszintén hiszek benne. És Tisztelem. És nemcsak azért, mert a közvetlen főnököm. És nemcsak a sapkán lévő jelzés miatt” – kommentálta tegnap posztolt Youtube videóját Jurij Birjukov, az ukrán elnök tanácsosa tegnap Facebook oldalán. Kiegészítve azzal, hogy „egyébként jól lő.”

Hogy pontosan hol és mikor rögzítették a felvételt, nem tudni. Az tény, hogy január 5-én fegyvereket és harci repülőket adott át a hadseregnek Petro Porosenko Zsitomir megyében. Akkor elmondta, hogy szeptember 5-én az ukrán haditechnikának csak 20 százaléka volt hadrafogható állapotban, ma viszont már 100 százalékos ez az arány.

Bár a felvétel maga nem egy nagy különlegesség, mégis éles reakciókat váltott ki az internetezőkből. A kommentek egy része felháborodottan szeretné tudni, miért, és kire lő, és egyáltalán. Mások viszont az amerikai, az orosz és egyéb elnökökkel példálóznak, akiket szintén, sőt nem egyszer, örökítettek már meg célzás, illetve lövöldözés közben.

Kép: Petro Porosenko katonáknak tart beszédet Zsitomir megyében, 2015.01.05. (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez