32 kiló marihuánával fogták meg az ecuadori rendőröket

Eljárás indul két ecuadori egyenruhás ellen, akiket a szervezet belső ellenőrzésért felelős alakulatai 32 kiló marihuánával járőr kocsijukban tartóztattak le. A letartóztatások során a rendőrség különleges alakulatai tűzharcba keveredtek a korrupt egyenruhásokkal, amelyben ketten életüket vesztették.

A jelenleg letartóztatott egyenruhásokra 12 és 16 év közötti börtönbüntetést kért az ügyészség, valamint az is kiderült, hogy a rendőrök ellen minden bizonnyal két társuk meggyilkolása ügyében is vádat emelnek majd. Az akcióra egy, a korrupciótól behálózott ecuadori rendőrség megtisztítását célzó nagyobb művelet keretein belül került sor, amely nyomán ez idáig mintegy 600 egyenruhás ellen indult eljárás.

Az elmúlt hónapok során a műveleteket irányító kábítószer-ellen egység, a különleges alakulatok (GEO), az ecuadori rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége (ULCO), valamint a rendőrségi hírszerzés (UI) emberei mintegy 58 tonna kábítószert foglaltak le.

Ecuador, a Kolumbiában és Peruban előállított kokain egyik fontos tranzitországa, amely a dél-amerikai nyugati part stratégiai fontosságú csempészútvonalai mentén fekszik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez