150 dollárból fog kijönni egy láthatatlanná tévő köpeny

Bár a Vissza a jövőbe rajongóinak igazi csalódás lehetett a 2015-ös év, hiszen sem a gazdájára méreteződő kabát, sem a mindenki által imádott légdeszka nem valósült meg (a CES-ről szóló cikkünkben láthatjuk mennyit sikerült ezekből megvalósítani) úgy, ahogyan azt Marty McFly láthatta, a Harry Potter fanoknak azonban szerencséjük van: nemsokára itt az igazi láthatatlanná tévő köpeny.

Jól működő légdeszkával nem, de láthatatlanná tévő köpennyel talán már találkozhatunk idén:

A New Yorkban található Rochesteri Egyetem kutatói valami olyat találtak fel, ami alapjaiban változtathatja meg a legtöbb iparágat. Gondolok itt elsősorban a katonai felhasználásra, de természetesen az autógyártástól a sebészeten át, egészen a filmiparig mindent befolyásolhat mikor elkészül a tömeggyártásra szánt típus.
A CNN videója kissé talán erőltetett módon hagyja ki azt a tényt, hogy a hadsereg azonnal le fog csapni a találmányra. Inkább az olyan végtelenül politikailag korrekt felhasználásokra koncentrál, mint a sebészet, ahol a műtétet végző orvosok átláthatnak kezükön, így pontosabban lesznek képesek elvégezni a beavatkozásokat. Aztán ott van az autógyártás, hiszen a technikának köszönhetően lehetséges lesz az olyan vakfoltokban lévő dolgokat látni, amelyek eddig balesetekhez vezettek.
A találmány lényege, hogy meghajlítja a bejövő fényt és átküldi azokat az eszköz lencséjén. A felhasznált négy lencse pedig több szemszögből is elrejti az adott tárgyat. Az egészben a legjobb pedig, hogy a tudósok szerint akár 150 dollárból is készíthetünk magunknak ilyen szerkezetet. Ami egyben azért a legrosszabb az egészben, mert így még az alacsony költségvetéssel rendelkező terrorista szervezetek is könnyen összerakhatnak néhány ilyet maguknak.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez