Kiretusálta a női politikusokat a párizsi menetből egy ultraortodox izraeli lap

Ön szerint ott volt Angela Merkel a vasárnapi Charlie Hebdo tüntetésen? Igen, emlékszik rá, hogy az első sorban menetelt a német kancellár, a házigazda francia elnök, Hollande mellett? Nos, hát nézze meg akkor a Hamevaszer című, haredi izraeli újság fotóját.

Mert arról hiányzik minden női politikus. Nem csak a német kormányfő esett a radír áldozatául, az Európai Unió külügyi főképviselője, Federica Mogherini is kámforrá vált – írja a Mediaite hírblog. Őt egyszerűen levágták a képről. De kifotosoppolták Anne Hidalgo-t, Párizs polgármesterét is. A szolidaritási menetről, amelyet a világ 40 fontos politikusa vezetett, olyan fotót közölt a címlapján az ultraortodox zsidó lap, amelyen csupa férfi feszít. Az üzenetet aligha kell magyarázni: a nők csak ne politizáljanak. Hová is jutna úgy a világ?

ultraortodoxkép

De nem ez az egyetlen manipuláció a képen. Van azon minden, amire a modern technika lehetőséget ad, mint egy állatorvosi lovon: elszíntelenített arcú politikusok, csak az egyik kezén kesztyűt viselő világvezető, Mogherini asszony véletlenül a fotón maradt kézfeje, elmosódott férfiarc Merkel hűlt helyén, a fotosoptól szörnyetegnek látszó férfi. Akiről kiderült, hogy valójában a svájci államfő-asszony, Simonetta Sommaruga, csak kicsit dolgoztak az arcán a szerkesztők.

Mahmúd Abbász palesztin elnök azonban valamilyen okból rajta maradt a fotón. Csak éppen kicsit arrébb került, Merkel helyére, a francia elnök oldalára. Ahol csak egy embernyi távolságra van az izraeli kormányfőtől, Benjamin Netanjahutól.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez