Terhes nőt falt fel egy krokodil Kelet-Ugandában

Az áldozat férje nem nyugodott bele nyolchónapos terhes feleségének elvesztésébe és levadászta a gyilkos fenevadat.

A tragikus incidens pár napja történt a kelet-ugandai Kibuye településen. A newvision ugandai internetes lap információi szerint a terhes asszony éppen tűzifát gyújtott a Kyoga-tó partjánál, amikor a hatalmas krokodil megtámadta őt és magával rántotta a vízbe. A helyiek elmondták, hogy a terhes asszonyt az egész falu kereste, miután több óra elteltével sem tért vissza. Végül a tópart mentén találták meg az asszony maradványait és mobiltelefonját. Az áldozat 56 éves férje, Mubarak Batambuze ezt követően hajtóvadászatot indított a gyilkos krokodil után, hogy bosszút álljon felesége haláért

Batambuze az ugandai lapnak elmondta, hogy a felesége tragikus elvesztése után elment a helyi kovácshoz, akinek 20 ezer ugandai shillinget fizetett egy olyan lándzsáért, amivel képes volt elejteni a gyilkos fenevadat. A krokodilt végül a támadás helyszínétől pár méterre találták meg, ahol éppen pihent. Az 56 éves férfi elmondta, hogy a lándzsát a krokodil gyomrába döfte, de a vadállat elég erős volt ahhoz, hogy a tóba meneküljön. Végül öt ember kellett ahhoz, hogy a lándzsára rögzített kötéllel kihúzzák a több száz kilós krokodilt a vízből. Mubarak Batambuzét a krokodil elejtése óta hősként tisztelik a faluban.

CROC1(1)

A falu lakói a krokodil levadászása után értesítették az Ugandai Vadvédelmi Szolgálatot. John Opio elmondta, hogy az elejtett fenevad közel egy tonnát nyomot és több mint hét méter hosszú volt. Közben Kaliro körzet vezetője jelezte, hogy benyújtotta kártérítéséi igényét a kormánynak és a vadvédelmi szolgálatnak, hogy valamivel kompenzálják Batambuzét terhes feleségének az elvesztése miatt. A vadvédelmisek azonban rögtön jelezték, hogy kártérítést nem áll módjukban fizetni, de azt megígérték, hogy befogják a környéken élő krokodilokat és a Muchison Falls Nemzeti Parkba szállítják őket.

A Kyoga-tónál és szerte Ugandában egyébként rendkívül gyakoriak a krokodiltámadások. A szakértők szerint azért, mert a tavak és folyók túl vannak halászva, ezért a hüllők arra kényszerülnek, hogy más élelem után néznek. A hivatalos adatok szerint 2014-ben 30 ember öltek meg krokodilok Ugandában. A Kyoga-tónál 2014-ben hat halálos áldozatot követeltek a krokodiltámadások.

Fotó:newvision.co.ug

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez