Fidel Castro Maradonával üzent: élek!

Nem haltam meg, élek – közölte Fidel Castro a barátjával, Diego Maradonával, és ezzel leszámolt a haláláról szóló híresztelésekkel.

A 88 éves volt kubai vezető három hónapja most először szólalt meg a nyilvánosság előtt, és a focilegendával közöltette a hírt: él. Maradona a havannai nemzetközi repülőtéren nyilatkozott a venezuelai tulajdonú Telesur tévétársaságnak, és egy négyoldalas levelet mutatott Fidel aláírásával. Ebben a kubai vezető az aktuális  kérdésekről – az olajárról, a kubai kémek kiengedéséről, valamint az ALBA országok csúcstalálkozójáról értekezett.

,,Nagyon boldog vagyok, hogy tudom: jól van” – mondta Maradona, mielőtt elhagyta volna Kubát. Képet nem mutattak a kubai vezetőről, akit egy éve nem láttak a nyilvánosság előtt, és ezzel egy újabb – nem az első – találgatási hullám indult el arról, milyen egészségi állapotban van. A facebookon még a halálhírét is terjesztették. Napokkal ezelőtt a wikipédia is bejelentette a halálát, majd nagyon gyorsan le is vették a hírt az oldalról.

A Fidel haláláról, illetve súlyos betegségéről szóló hiresztelések akkor kezdtek terjedni, amikor Kuba volt vezetője, szokásával ellentétben, nem nyilatkozott a kubai-amerikai diplomáciai közeledésről. A legutóbbi fotó augusztus 21-én jelent meg róla, ekkor magánemberként találkozott Nicolas Maduro venezuelai elnökkel. Előtte a kínai elnökkel és Putyin elnökkel volt látható.

foto:getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez