Az amerikai fogyasztók az európai élelmiszeripar legjobb szövetségesei

Ezt nyilatkozta Németország mezőgazdasági minisztere, aki szerint az élelmiszerproblémák nem lesznek akadályai annak, hogy tető alá hozzák a szabadkereskedelmi szerződést, mely több mint 800 milliós piacot teremtene.

Az amerikai fogyasztók a legjobb szövetségesei az európai élelmiszeriparnak – hangsúlyozta Christian Schmidt. A német mezőgazdasági miniszter tudja, hogy miről beszél, hiszen Németország évente több mint 1,6 milliárd euró értékben exportál élelmiszeripari termékeket az Egyesült Államokba.

Sokan állandóan csak a génkezelt élelmiszerekről beszélnek, mintha ez lenne a legfontosabb. Tény, hogy ebben a kérdésben van vita az USA és az Európai Unió között. Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy a címkén tüntessék fel: ez az élelmiszer génkezelt. Washington ezt ellenzi. Csakhogy az amerikai fogyasztók nem. Ők is tudni akarják, hogy mit esznek – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a német mezőgazdasági miniszter az EU-USA szabadkereskedelmi szerződésről, mely 800 milliósnál nagyobb piacot hozna létre. Ez a maga műfajában a legnagyobb lenne a világon.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez