K-pop fanok a vallás kereszttüzében

Egy népszerű malajziai facebook oldal kifigurázta azokat a maláj lányokat, akiket K-pop előadók ölelgettek egy koncerten, szemben azokkal a „tiszteletre méltó nőkkel, akik fegyvert ragadnak Szíriában”.

A Sukan Star TV, mely egymillió embernek tetszik, érdekes képregényt adott ki nemrégiben. Ebben a Szíriában harcoló nőket állítja szembe azokkal, akiket dél-koreai popsztárok, a B1A4 tagjai ölelgettek a színpadon egy koncert alkalmával. A képregény első képén egy nikábot viselő nőt látunk, vállán lőfegyverrel, alatta pedig a szövegbuborékban ez olvasható:

A szíriai Aleppóban a nők megvédik saját becsületüket, és fegyvert fognak, hogy megvédjék az iszlámot.”

A második képen egy tudungot (iszlám fejkendőt) viselő, vigyorgó lányt látunk, akit egy férfi hátulról átölel. Alatta ez olvasható:

Miközben Malajziában… a becsületüket elpusztítják a színpadon.”

 

kpop_sukanstarTV_FBpage
A rajzoló egy bizonyos Nabil. Nem tisztázott, hogy a művész kapcsolatban áll-e az oldallal, de a facebook-poszt eddig több mint 14 ezer lájkot kapott, és több mint 600-an szóltak hozzá. 
A Sukan Star TV később egy videót is feltöltött, melyben látható, hogy a B1A4 tagjai a színpadon ölelgetik a rajongókat. A videó címe: „Maláj lányokat molesztált a színpadon egy K-pop előadó tegnap este.” A videó rövidesen vírusként terjedt el az interneten, sok dühös facebook- felhasználó osztotta meg. Legtöbben úgy jellemezték, hogy „hülyék” a lányok, és „szégyenletes” dolgot műveltek, szégyent hoztak az iszlámra. Az iszlám követői mélységesen elítélték a k-pop rajongókat, akik „eladják méltóságukat”.

Egy facebook-felhasználó, Azmer Fikri azt írta: „A szüleik nem küldik őket vallási iskolába, ezért nem ismerik a vallás szabályait, sajnálom őket. Tudungot hordanak, de úgy viselkednek, mint a prostituáltak.” Egy másik kommentelő, Aizad Amrom Hakim úgy fogalmazott: “A lányok valószínűleg csak azért viseltek tudungot, hogy elfedjék a nyakukon látható szerelmes harapásokat.” Egyes felhasználók azt remélik: Isten majd lesújt haragjával a „k-pop lányokra”, hogy megtanulják a leckét.

Az iszlám vallási minisztérium szerint szégyenletes, hogy a mini-koncert alatt az előadók megölelték a tudungba öltözött maláj lányokat. Akik ellen egyébként elfogatóparancs is kiadható, ha nem hajlandók együttműködni az ügy kivizsgáláséban a hatóságokkal. 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez