Dobogós is lehet a Dakaron a bolíviai Nosiglia

A verseny történetében először fordul elő, hogy egy bolíviai pilóta a legjobb három közé kerüljön a rangos rally futamában. Wálter Nosiglia pedig most éppen ezt tette, ugyanis quadján a Calama és Salta között húzódó 10. szakasz végére a harmadik legjobb időt futotta, és ezzel az eredménnyel az összesítettben is a harmadik helyre tornászta fel magát.

A chiquisakai származású Nosiglia 5 óra 2 perc alatt teljesítette a 371 kilométeres szakaszt, alig 4 perc 30 másodperccel lemaradva az élen száguldó paraguayi Nelson Sanabriától. Az idáig gyakorlatilag hibátlanul versenyző Nosiglia tehát három szakasszal a finis előtt jelenleg dobogós helyen áll.

A bolíviai versenyző idén második alkalommal áll rajthoz a Dakaron, tavalyi szereplését egy ütközés miatt volt kénytelen megszakítani. A másik bolíviai csillag, a motoron versenyző Chavo Salvatierra még az Uyunin átvezető szakasz előtt egy sérülés miatt hagyta ott az idei versenyt, így a helyi közönség most lélegzetvisszafojtva figyeli a quadon száguldó Nosiglia erőfeszítéseit.

A mezőny ma az argentin Salta és Termas Dío Hondo között teljesíti a futam 11. szakaszát.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez