Tanulj meg szavak nélkül arabul

Avagy hat jel, amely többnyire csak a Közel-Keleten létezik. Ott viszont konkrét jelentése van.

Ha jártál már a Közel-Keleten, biztos, hogy mutattak már neked is ilyent. Könyékben behajlított jobb kar, felfelé fordított tenyér, minden ujj a hüvelykujjhoz ér. Aztán szép lassan picit meglóbálják ezt az egészet, de tényleg csak 2-3 centire. Nem, ne gondolj rosszra. Éppen azt mondták neked, hogy nyugi. Várj egy kicsit

De nem ez az egyetlen olyan gesztus, amely az arab országokban általános és egyértelmű, ám mondjuk egy európait zavarba hoz. Pedig egyiket sem nehéz dekódolni, és ha ismerjük, akkor mi is nekiállunk használni. Hiszen annyira nyilvánvaló (akkor már), hogy semmilyen más jelentése nem lehet. Csak éppen az, ami.

M2 pont egyformák

Teljesen egyformák. Ha a két mutatóujjat egymás mellé helyezed, akkor két dolgot vagy két embert hasonlítasz össze. Például azt mondod: a testvérek teljesen egyformák. Wallah zay ba’ed!

M3 összetöröm

Ha kört írsz le a hüvelykujjaddal és a mutatóujjal, akkor a veled szembenállónak jobb menekülni. Mert azt mondod kábé, hogy szétverem a fejedet. Az használja, aki mérges, és általában a csuklóját is rázza hozzá.

M4

Hülye vagy? Majnun enta? Vadul rázott kézzel mutatva ezt leginkább akkor használják, ha a beszélgetőpartner olyant mond vagy valami olyasmire készül, ami szerintük teljességgel röhejes.

M5 akh

Grrrr. Az öklünk vagy a kézfej megharapása frusztrációt jelent. Mondjuk csúcsforgalomban, a dugóban töltött délutánon.

M6ekkora

Körülbelül ekkora. Nos, ilyesmi nálunk is létezik. Méretet jelent vagy mennyiséget.

Fotó: BarakaBits

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez