A korábbi Miss Brazília a közigazgatásban

A Brazília déli részén található Rio Grande do Sul állam vezetőinél nem feltétlenül számít a közigazgatásban vagy a politikában szerzett tapasztalat, ha valaki kormányzati pozícióba akar kerülni. A közigazgatási egység turizmusért, szabadidős tevékenységekért és sportért felelős minisztere sem vett ilyen kritériumokat figyelembe, amikor helyettesévé az egykori Miss Brazíliát nevezte ki.

Gabriela Markus még 2012-ben volt országa legszebbje: ezzel jogot szerzett arra, hogy indulhasson a Miss Universe szépségversenyen is, ahol 5. lett. Brazíliában az emberek a szépség megszállottjai, és sokan vagyonokat költenek rá, hogy olyan külsőjük legyen, mint Markusnak.

A most 26 éves lány azóta már a politika felé vette az irányt. Kinevezését követően nagyon boldog volt, és úgy nyilatkozott: „Ez új küldetés, új kihívás számomra, és alig várom, hogy belevághassak a munkába.” Azzal kapcsolatban, milyen kvalitásai vannak, amik alkalmassá teszik a köz szolgálatára, kiemelte, hogy nagyon sokat utazott karrierje alatt, és rengeteg érdekes emberrel találkozott különböző kultúrákból. Emiatt más szemmel képes látni a világot. A sport is közel áll hozzá, hiszen aktívan röplabdázik. Arról, hogy mik a tervei a turizmus fejlesztésével kapcsolatban, egyelőre még nem árult el részleteket.

Markus igazi politikuscsaládból származik. Az apja és a nagybátyja a városi közigazgatásban dolgoznak, utóbbi polgármesterként. Ő maga korábban nem gondolt rá, hogy folytatná a hagyományokat, míg 2013-ban nem találkozott Michel Temerrel, Brazília alelnökével Brazíliavárosban. Aki azt javasolta neki, hogy próbálja ki magát a politikában.
Rio Grande do Sul kormányzata és a Markus család is a Brazil Demokrata Mozgalom Pártjának tagjai, hasonlóan a brazil alelnökhöz. Arra a kérdésre, hogy miért ezt a politikai irányvonalat választotta, mi vonzotta leginkább abból, amit a párt képvisel, Gabriela azt mondta: „A párt eleve szimpatikus volt, mert így neveltek, a családi kötődés miatt már ismertem.” Kétségtelen: az újdonsült miniszterhelyettes még sokra viheti a brazil politikai életben.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez