Hillary Clinton eltűnt a rivaldafényből

A demokraták legvalószínűbb elnökjelöltje már egy hónapja nem vett részt semmilyen nyilvános eseményen.

Feltűnően eltűnt a rivaldafényből Hillary Clinton, aki utoljára december 15-én jelent meg a nyilvános eseményen Michael Bloomberg, New York előző polgármestere oldalán – jelentette a CNN.
A demokrata politikus szóvivője a hírtelevíziónak elmondta: Clinton legközelebb januárt 21-én jelenik majd meg a nyilvánosság előtt, és akkor is Kanadában vesz részt két eseményen. Egy nappal azután, hogy Barack Obama elnök elmondja évértékelő beszédét.

Clinton “hiánya” különösen feltűnő azután, hogy a tavalyi évben egymás után vett részt konferenciákon, egymás után tartotta a jólfizető beszédeket szerte az országban, és egymás után jelent meg könyvesboltokban, hogy a külügyminiszteri idejéről szóló memoárját – és egyben saját magát – népszerűsítse. Azonban ezek mindegyike eltűnt a demokrata politikus naptárjából, ahogy egyre közelebb kerülünk ahhoz az időponthoz, amikor be fogja jelenteni, hogy indulni fog-e az elnökségéért. Amire mindenki várakozása szerint egy határozott igen lesz a válasz.

A legesélyesebb demokrata elnökjelölt egy olyan időpontban maradt távol a nyilvánosságtól, hogy a republikánus politikusok dominálják a 2016-os elnökválasztásról szóló híreket. A konzervatívok oldalán egymás után történtek az események.

Mitt Romney bejelentette, hogy harmadszor is meg fogja mérettetni magát az elnökválasztáson, Jeb Bush egykori floridai kormányzó már egy hónapja “aktívan foglalkozik” az indulás gondolatával (ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy indulni fog), Rand Paul szenátor az előválasztások szempontjából döntő fontosságú New Hampshire-ben kampányol és több más befolyásos republikánus politikus (Mike Huckabee, Scott Walker, Chris Christie) is egymás után adja a nyilatkozatokat elnökválasztási indulásukról.

Bár Clinton távol maradt a rivaldafénytől, az nem jelenti azt, hogy a pihenéssel töltötte volna az elmúlt heteket. Az amerikai sajtóban az elmúlt hetekben megjelent hírek szerint a demokrata politikus a háttérben már elkezdte összeállítani kampánycsapatát, és egymás után tartja a megbeszéléseket támogatóival, hogy felkészüljön a választási kampányra.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez