Nagy volt és szőrös: Jeti-lázban ég az orosz internet

Egy állítólag jetit ábrázoló videó került fel a világhálóra, miután Délnyugat-Oroszországban túrázó fiatalok, bevallásuk szerint, találkoztak a nagylábúval.

Az Adigejszk városa mellett készült felvételen egy magas, szőrös élőlényt látni, amint éppen a túrázóktól nem messze sétál az erdőben. A rövid képsorok után az állítólagos jeti hatalmas lábnyomát is láthatjuk.
Az NTV állami televízió már korábban beszámolt arról, hogy a helyi hatóságok több telefonhívást is kaptak helyiektől, akik váltig állították: egy hatalmas, ismeretlen élőlányt láttak a környékbeli erdőkben. Az egyik megszólaltatott szemtanú így fogalmazott: “Valami nagy medvét láttunk, ami nem is medve volt. Igaz csak az ajtóból láttunk valamit belőle, de hatalmas volt és szőrös.”
A felvétel mellett az egyetlen bizonyítékot, a lábnyomot jelenleg is vizsgálják. Mérete alapján óriási állatról lehet szó, a lenyomat hossza 47, szélessége 27 centiméter. Az állat a becslések alapján legalább kétszáz kilogramm lehet. Fel is állítottak egy kutatócsoportot, melynek vezetője, Andrej Kazerjan szerint elképzelhetetlen, hogy emberi lábnyomot találtak volna.
A nagylábúnak is becézett jetivel foglalkozó múzeum már jó ideje működik a közeli Adigejszkben. Legutóbb 18 éve véltek látni a területen egy hasonló élőlényt. Szkeptikusok szerint azonban az egész felhajtás csupán egy ügyes PR fogás, amivel több vendéget csalogathatnak a térségbe. “Elég könnyű belátni, egy ember szerepel a felvételen.” – írja egy kommentelő a videó Youtube oldalán.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez