A bankok visszavágnak az adatkalózoknak

Az Egyesült Államok vezető bankjai megelégelték a hackertámadásokat és ügyfeleik biztonsága, valamint a bizalom helyreállítása érdekében közös bankbiztonsági csoportot hoztak létre. a kezdeményezéshez 16 pénzintézet csatlakozott.

A számítógépes kalózok legnagyobb fogása kétségtelenül a JPMorgan Chase & Co’s volt az elmúlt hónapokban, amelytől 73 millió magánszemély és 7 millió kisvállalkozás adatait szerezték meg. Szerencsére bizalmas üzleti adatok nem voltak a zsákmányban, de a sikeres akció komoly figyelmeztetés volt a banknak, amely évente negyedmilliárd dollárt és ezer embert mozgósított a hasonló támadások megelőzésére. Harcához most mások is csatlakoztak.

16 nagybank úgy döntött, hogy közös biztonsági platformot alakít ki az adatok védelmére, a behatolási kísérletekkel kapcsolatos információk gyors megosztására. A Soltra Edge nevű termék, amelyet a jövő hónapban már élesben is tesztelnek, a próbaüzemben jól vizsgázott. A tervek szerint lesz ingyenes és fizetős változata is. Az áráról viszont szemérmesen hallgatnak a megrendelők. (Fotó:Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez