Dzsihád harcos lány: papa, vigyél haza!

A 25 éves brit lány 17 hónapos kisfiával együtt választotta a dzsihád útját tavaly októberben. Ám a Kalifátus fővárosában hozzá akarták kényszeríteni egy féllábú dzsihád harcoshoz.

Tareena Shakil erre megszökött Rakkaból, abból a szíriai városból, ahol a Kalifátus a fővárosát berendezte. “Rémes ott az élet”– panaszolta a brit kényelemhez szokott fiatal anya. Napokig nincs fűtés és meleg víz, állandó az életveszély, hullanak a bombák. Mindennek tetejébe ott a kényszerházasság egy dzsihád harcossal, aki elveszítette egyik lábát egy ütközetben.

A brit lánynak elege lett, és kisfiával együtt megszökött a Kalifátus fővárosából. Arra  menekült, amerről érkezett: Törökország irányába. El is ért a határra, és isteni szerencséje volt, mert a mesterlövészek a határon látták, hogy nő egy kisgyerekkel, ezért nem lőttek rá. Jelenleg egy török internálótáborban él. Oda hívta apját, Mohamedet könyörögve: “jó kislány leszek, csak vigyél haza!”

A papa oda is utazott, és most a török hatóságokat győzködi, hogy lánya ártatlan, nem jelent terrorveszélyt. Sem Törökországban, sem szülőföldjén Nagy-Britanniában nincsenek erről meggyőződve a hatóságok. A 25 éves fiatal anyának kínos kérdésekre kell válaszolnia, mert a terrorelhárító szolgálatok nagyon félnek azoktól a dzsihád harcosoktól, akik európai útlevéllel rendelkeznek. Ilyenek voltak a párizsi merénylők, és ilyen volt Mehdi Nemmouche is, aki Brüsszelben kezdett el lövöldözni, amikor négy embert ölt meg a zsidó múzeum előtt. Franciaországból több mint ötezer fiatal dzsihád harcos ment a Kalifátusba, Nagy-Britanniából több mint 600, köztük nők is.

A brit terrorelhárító szolgálat listáján előkelő helyen szerepel a “fehér özvegy”. A fehér bőrű nő, aki áttért az iszlámra, úgy lett özvegy, hogy a férje felrobbantotta magát a londoni metrómerényletek idején. A “fehér özvegy” két kis gyerekkel a Közel Keletre ment, később az Al Shabab-hoz csatlakozott, mely Afrika észak-keleti részén hajt végre terrorakciókat. A hírek szerint a “fehér özvegy” már férjhez ment egy dzsihád harcoshoz, és a Kalifátus területén él valahol Szíriában, vagy Irakban.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez