A japán párok fele szex nélkül él

Egyre több japán házasságban üti fel a fejét a magány. A közvélemény-kutatások arra utalnak, hogy a párok csaknem felénél már nem téma a szex.

A japán Family Planning Federation a múlt héten hozta nyilvánosságra annak a felmérésnek az eredményeit, melyben 1134, 16 és 49 év közötti ember vett részt. Kiderült, hogy a házasok 44%-a nem él aktív szexuális életet. Összehasonlításképpen: ugyanezen a felmérésen 2004-ben ez az arány 12,7% volt.

Mi történik a japánokkal?

A japán szexoktatási-és kutatási egyesület azokat a párokat nyilvánítja „szextelennek”, akik már több mint egy hónapja nem feküdtek le egymással, úgy, hogy ezalatt egyáltalán nem voltak betegek. A férfi válaszadók leggyakrabban a fáradságot említik meg okként, 21,3 százalékban. 10,1% azt mondja: túl sok a baj, a probléma, szintén 10,1% retteg az intimitástól, 4,5%-nál pedig prioritást élvez a hobbi.

A nők körében a legnagyobb ok a stressz (23,8%), további 17,8% a kimerültségig dolgozik. Ha a korosztályt nézzük, a szex nélkül élő férfiak 38,8%-a 45 és 49 év közötti, a nők 65,4%-a 40 és 44 év közötti.

Szakértők úgy vélik, ebben a korosztályban dolgoznak a legtöbbet az emberek, így érthető a koreloszlás.

A Durex óvszergyártó cég 41 országban végez éves promóciós tanulmányt. Japán a rangsor alján van, ott átlagosan 48-szor szeretkeznek egy évben. A globális átlag 103.

Egyrészt a hosszú munkaidő, a kimerültség az, ami elveszi a házasok és a párok kedvét az egésztől, illetve a félelem, hogy ilyen fáradt szellemi és testi állapotban nem tudnak elég jól teljesíteni. A szexuális frusztráció nem újdonság a japán társadalomban, ezért főleg a férfiak már egyre kevésbé próbálkoznak, mert félnek a kudarctól. Így a nők már nem is nagyon tudják, mi a jó szexben.

Növekszik azok száma is, akik külön hálószobában alszanak. Egy másik tanulmány szerint a japán huszonéves házaspárok 88 százaléka alszik egy ágyban, míg a 40-esek körében ez az arány 77%.

Koreában kevésbé elterjedt ez a jelenség. Egy hasonló felmérésből kiderült, hogy ott “csak” 35,1% a szexmentes párok aránya.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez