Tilos a szelfi az iráni focistáknak

Az iráni sportolóknak egészen pontosan a női szurkolókkal tilos szelfit készíteniük. Pedig az Ázsia-kupán az idén minden korábbinál több iráni futballrajongó jelent meg a szebbik nemből.

A január 9-én kezdődött, és még egy hétig tartó Ázsia-kupára, melyet az idén Ausztráliában rendeznek, özönlenek az iráni női szurkolók. Míg a perzsa országban erkölcsi okok miatt tilos bármilyen férfi sportrendezvényen részt venniük, külföldön ezt szabadon megtehetik. Az Ázsia-kupa pedig kiváló alkalmat jelent nekik arra, hogy kedvenc sportolóikat élőben is lássák játszani.

Az Iráni Labdarúgó Szövetség tisztában van ezzel, és az erkölcsi bizottsága már korábban kiadott egy nyilatkozatot, melyben felszólítja a sportolókat: kerüljék az érintkezést a női szurkolókkal, és különösen a közös fényképek készítését mellőzzék. Ali Akbar Mohamedzade, a bizottság vezetője büntetést is helyezett kilátásba a tiltást megszegőknek – tudósít az AFP.

Néhány hete az okozott botrányt Iránban, hogy a válogatott kapusa, Ali Reza Haghighi és a középpályás Karim Ansari Fard egy hölggyel pózolt, és a kép hamar népszerűvé vált a világhálón. Egy másik fotón egy nő iráni zászlót tart, azon egy felirattal, amelyben megkéri a kapus kezét.

“Egyelőre nem találtunk semmi gyanúsat az ausztráliai kupán” – közölte korábban Mohamedzade. Azt azonban, hogy pontosan mire számíthatnak az esetleg mégiscsak szelfiző focisták, nem lehet tudni.

Irán egyébként, csoportjában kilenc ponttal az első helyen végezve jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, de a nyolcaddöntőben drámai küzdelemben végül hosszabbítás után, büntetőkkel kikapott Iraktól.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez