Vologdában 18 éven alul tilos a kóla

Vologda területen csütörtökön hozott a helyi törvényhozás ez szabályozást, miszerint kóla vásárlásánál is el kell kérni a személyigazolványt, 18 éven aluliaknak ugyanis tilos a vásárlásuk.

A törvény szövegében az szerepel, hogy olyan szénsavas üdítőitalok, melyek koffeint illetve növényi származékokat tartalmaz, nem árusíthatnak 18 éven aluliak számára. A szabályozás nem egész Oroszországra, csupán Vologda területre vonatkozik.
Legnagyobb vesztese az új törvénynek a Coca-Cola, Dr. Pepper, Mountain Dew mellett az orosz Bajkál üdítőital lehet. Ugyanakkor a koffeint tartalmazó tea illetve kávé nem tartozik a tiltott termékek közé.
A szabályozás iskolák, gyermekkórházak, valamint a fiatalok sport- és kulturális létesítményeinek teljes területén. Jevgenyij Korotkov, parlamenti képviselő szerint ennek a szigornak a célja a gyermekek egészségének megőrzése.
“Kikértük szakértők véleményét is a kérdéssel kapcsolatban, akik kutatásai szerint a fejlődő szervezetre rendkívül negatív hatással van az ilyen üdítőitalok fogyasztása.”

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez