Boko Haram: elengedtek 192 januárban elhurcolt túsztt

Nigériai tisztségviselők tájékoztatása szerint az iszlamista szervezet három hete hurcolta el azt a 192 túszt, akik pénteken és szombaton térhettek haza Yobe szövetségi államba.

 

Yobe kormányzójának szóvivője közölte, hogy a szabadon engedett túszok többségében fiatal fiúk, nők és gyerekek. Január 6-án hurcolták el őket. A Boko Haram még mindig fogva tartja legalább húsz társukat.

Az egyik szabadon engedett nő azt mondta, nem voltak hajlandók elfogadni elrablóik vallási tanításait, így elküldték őket, és azt mondták nekik, hogy menjenek, és kövessék a „hitetleneket”.

Otthonuk azonban nincs, a terroristák ugyanis lángra gyújtották a házakat, amikor megtámadták a falut. A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram hat éve folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben.

A szélsőséges csoport elleni harc jegyében regionális katonai erő létrehozásáról kezdett tárgyalásokba Nigéria és öt másik nyugat-afrikai ország, a Boko Haram ugyanis egyre aktívabb a Nigériával szomszédos országokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez