Súlyos áradások Malawiban: a Malawi HTCC partnere a Jacaranca Foundation elöl jár az árvíz károsultjainak segítésében

Malawiban az esős évszak tavaly év végén elég későn köszöntött be, de aztán sajnos igen gyorsan hozta be a természet a “lemaradást”, mivel december közepe óta szinte folyamatosan esik az eső. A Malawi HTCC partnere a Jacaranca Foundation elöl jár az árvíz károsultjainak segítésében.

Január elején volt, amikor a helyiek jelentése szerint 48 órán keresztül nem állt el. Főként az ország déli része szenvedte és szenvedi meg ezt a rendkívüli helyzetet. Malawi elnöke, Dr. Peter Mutharika katasztrófa sújtotta övezetté is nyilvánította az ország déli tartományait.

Egyelőre az első ciklon már elvonult, de még két, akár erősebb ciklon jövetelére lehet számítani az időjósok szerint.

kids w donation

Több, mint 200 halottja van eddig a természeti katasztrófának, és közel 200 ezer ember otthona vált használhatatlanná. Nagy a veszélye, hogy a csatornázatlanság hiányából fakadóan a latrinákból kimosódott emberi ürülék miatt kolera járvány is kialakulhat.

Emellett a mezőgazdaság is súlyos károkat szenvedett, ez már most biztos. Az ország exportjának 80%-át adó dohányföldek egy része is víz alatt van. Emellett a lakosság ellátását biztosító kukoricatermésben is egyenlőre felbecsülhetetlen károk keletkeztek.

A Malawi déli – katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánított- részén, Blantyre-ben található HTCC házzal szemben lévő AIDS árváknak ingyenes általános és középiskolai oktatást nyújtó alapítvány a gyerekekkel együtt segít a környék árvíz károsultjainak. Zsák számra osztanak kukoricalisztet, takarókat és tisztálkodási szereket.

Emellett a befolyó pénz nagy részét elkülönítik, hogy a ciklonok elmúltával és az esős évszak befejeződésével vissza illetve teljesen fel tudják építeni a sérült illetve elmosott házakat.

Ezért kérjük, ha bárkinek van lehetősége támogassa a Jacaranda Foundationt közvetlenül ezen a linken:

http://jacarandafoundation.org/content/emergency_relief_help

A munkálatokról a HTCC Malawi munkatársai folyamatosan képes beszámolókkal fognak jelentkezni!

A képeken külön kiemelném, hogy azok az árvák, félárvák és családjaik, akik az árvíz előtt is szinte semmivel sem rendelkeztek, miután még a kis vagyonuk nagy részét is elmosta az esőzés, akkor is tudnak mosolyogni!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez