„Én vagyok Kenji”

Bár a hírek szerint a két Iszlám Állam által foglyul ejtett túsz egyikét már kivégezték, Kenji Goto még életben van. Goto barátja a közösségi oldalakon elindította az „Én vagyok Kenji” kampányt.

A filmproducer Taku Nisimae, aki több mint 10 éve a túszul ejtett Goto barátja, egy „Én vagyok Kenji” szöveggel ellátott képet töltött fel magáról az internetre. Nisimae arra kéri olvasóit, hogy osszák meg a képet, hogy bizonyítsák összetartásukat Gotoért, és kérjék elengedését. Sokan persze a kampányt összefüggésbe hozták a francia “Én vagyok Charlie” mozgalommal, Nisimae szerint viszont a két dolognak nincs köze egymáshoz. Céljaiban azonban bizonyára azonos a két program. Vannak viszont, akik azt gondolják pont a kampány fogja veszélybe sodorni a túszt.

Az „Én vagyok Kenji” kampány azért jött létre, hogy támogassuk Kenji Goto-t, mint barátok, és segítsük ebben a kétségbeejtő helyzetben”- mondta. A kezdeményezést több hatezren támogatják, akik hangot emelnek a túsz szabadon engedéséért. Amikor először hallottam, hogy elrabolták, megdöbbentem és dühös voltam. Tehetetlennek éreztem magam, később rájöttem, hogy tennem kell valamit”- tette hozzá.

Eközben az interneten két online petíción összesen több mint 23 ezer szavazat gyűlt össze. Az egyik petíció az Iszlám Államnak szól, kérve a csoportot, hogy engedjék el a két japán túszt, míg a másik a japán Külügyminisztériumot és a Miniszterelnöki Hivatalt próbálja arra kérni, hogy függessze fel a támogatási programot a konfliktus sújtotta régiókban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez