Elmaradhat a póker-világbajnokság?

Csődvédelmet kért maga ellen a világ egyik legnagyobb szállodatulajdonos vállalata, a Caesars Entertainment. A World Series of Poker (WSOP) jogtulajdonosa 2004 óta a Caesars Entertainment Corporation, mely több vállalkozás és szálloda tulajdonosa Las Vegasban, így többek között övék a híres Caesars Palace is. A korábban Harrah’s Entertainment néven futó vállalkozás a „pályafutása alatt” több, mint ötven Las Vegas-i üzletben szerzett tulajdonrészt, így a játék és szállodavilágában megkerülhetetlen tényező lett. 8,6 milliárd dolláros éves bevételével igen előkelő helyet foglal el a szórakoztatóipar ranglistáján.

A Wall Street Journal információi szerint pár nappal ezelőtt a Caesars Entertainment Corporation csődvédelmet kért önmaga ellen. A vállalat nyílt részvénytársaság, és tulajdonosi körében megtalálható például az Apollo Global Management, a TPG Capital és például a Blackstone Group. Ezek a vállalatok 2006-ban lettek a tulajdonosai a Caesars-nek.

2006-ban még nagyon jó kilátásokkal kecsegtetett ez az iparág. Okkal gondolhatták az új tulajdonosok akkor, hogy igen jövedelmező üzletbe vágtak bele, ám a gazdasági világválság keresztülhúzta a terveiket. Mind a Las Vegas-i mind pedig az Atlanta-i szállodák és kaszinók a várakozásoktól jelentősen elmaradó bevételeket produkáltak, így az üzleti tervek is alaposan átalakultak.

A szerencsejáték üzletág számos képviselője Makaón nyitott új üzleteket. Makaón folynak az utóbbi évek messze legmagasabb beülővel rendelkező játékai, itt találkoznak a leggazdagabb amerikai játékosok a hihetetlen pénzzel rendelkező ázsiai üzletemberekkel. Azonban a Caesars Entertainment nem ezt az utat járta be, ők otthon akartak boldogulni, ám most úgy néz ki, hogy az ötlet nem vált be.

A vállalat már tavaly is zárt be kaszinókat Londonban, Atlantában és Mississippi államban, ám a hitelezői szerint mindez még kevés. közülük tavaly év végén többen is pert indítottak a cég ellen. Sokan pont azt akarták elérni, hogy a Caesars kérjen csődvédelmet önmaga ellen. Arra akarják rávenni a kaszinótulajdonosokat, hogy a komoly, szerkezeti változásokról döntsenek, különben az ott dolgozó hatvannyolcezer ember munkája veszélybe kerül.

A Caesars Entertainment nyilatkozata szerint a WSOP márkáját semmiféle veszély nem fenyegeti, és az idei póker-világbajnokság is rendben megrendezésre fog kerülni.

Fotó: wikimedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez