Kivégeztek egy rendőrkapitányt a terroristák a Sínai-félszigeten

Videót tett közzé az Iszlám Államhoz közel álló Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet egy egyiptomi rendőrkapitány, Ajman ed-Deszúki kivégzéséről.

A Sínai-félszigeten dolgozó rendőrkapitány holtestét január 13-án  találták meg a hatóságok a régió északkeleti részén. Ajman ed-Deszúkit két nappal korábban rabolták el militáns csoportok az egyik ellenőrzőpontról, de sokáig egyetlen szervezet sem vállalta magára az emberrablást. A közösségi oldalakra tegnap feltett videón az látható, hogy a puskákkal és RPG rakétavetővel felfegyverezett szélsőségesek elragadják a rendőrt. A film végénél pedig bekötött szemmel letérdeltetik, majd fejbe lövik a túszt. A merényletet az Anszár Beit al-Makdisz hajtotta végre.

Screen-Shot-2015-01-26-at-6.54.45-pm

Ez nem az  első ilyen eset, az Egyiptomban működő szélsőségesek az utóbbi hónapokban több mint egy tucat ember lefejezéséről adtak hírt. Az Anszár Beit al-Makdisz még tavaly év végén  Vilájat Színára (Sínai Tartományra) módosította a nevét, miután hűséget fogadott a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezetnek. Mindkét csoport több kivégzést rögzített, és a felvételeket az interneten terjesztették. A korábbi áldozatok helyi beduin törzsek tagjai voltak, akiket a dzsihadisták azzal vádoltak, hogy segítették a központi csapatok terrorellenes hadműveletét a régióban, illetve információkkal látták el az izraeli titkosszolgálatot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez