Külföldi áldozatai is vannak a líbiai szálloda elleni támadásnak

Az eddigi információk szerint legalább nyolcan haltak meg, amikor fegyveresek lerohantak egy luxusszállodát a líbiai fővárosban. A Sky News úgy tudja, hogy a halálos áldozatok közül legalább öten külföldi állampolgárok.

A líbiai biztonsági erők a BBC-nek azt mondták, hogy egy támadót sikerült elfogniuk, de két társa még mindig a szállodában van. Közben eltérő információk jelentek meg arról, hogy pontosan hány fegyveres támadó lendült akcióba a máltai tulajdonban lévő luxusszálloda ellen Tripoliban. A BBC három, míg az AP hírügynökség legalább öt fegyveresről számolt be. A támadás óta kiderült, hogy több nemzetközi cég irodákat tartott fenn az épületben. A szálloda egyik, neve elhallgatását kérő biztonsági őre pedig azt mondta, hogy pár napja többször is kaptak fenyegető üzeneteket, ezért a szálloda vezetőinek azt tanácsolták, hogy ürítsék ki az épületet. Arról viszont még mindig nincsenek információk, hogy valójában hányan tartózkodtak a szállodában, amikor a fegyveresek betörtek, mint ahogy azt sem tudni, hogy kik a támadók. A líbiai hatóságok szerint a háttérben valamelyik radikális milícia állhat, amely szövetségben lehet az Iszlám Állam terrorista szervezettel.

Közben az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini elítélte a Corinthia Hotel elleni támadást, amit súlyos terrorista cselekedetnek nevezett. Mogherini szerint a mostanihoz hasonló akciók nagymértékben alááshatják Líbia politikai konszolidációját és a megbékélési folyamatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez