Abramovics, a Chelsea tulajdonosa megnősült

A 48 éves orosz milliárdosnak ez a harmadik házassága, nejének, a 33 éves Dasa Zsukovának az első. Már két gyerekük van. Mindeddig úgy írtak Dasa Zsukováról mint a milliárdos barátnőjéről, de kiderült: már megvolt az esküvő évekkel ezelőtt.

A világ leggazdagabb Oroszországban született emberének számító Roman Abramovics  már réges régen Londonban él. A brit főváros legelőkelőbb negyedében, a Kensington Palace környékén van háza és több luxuslakása. A Chelsea, amely London egyik legelőkelőbb negyede, hírneves futballcsapatával már régóta az orosz oligarcha kedvenc helyének számított akkor is, amikor még a Kremlben adott tanácsot Borisz Jelcin akkori orosz elnöknek. A többi között ő ajánlotta Vlagyimir Putyint az öregedő Jelcin figyelemébe.

Roman Abramovics aztán időben Angliába távozott, ahol megszerezte a Chelsea csapatát. Páholyában hatalmas üzletek köttettek. Fontos üzleti partnereit két magángépe szállítja Londonba, ha szükséges: az egyik Boeing 737-es, a másik 767-es. Ezenkívül három helikoptere is van. Amikor Putyin elnök Londonban járt, ilyen helikopterrel érkezett Roman Abramovics magánbirtokára a brit főváros mellett. Ellentétben ugyanis a többi orosz oligarchával Abramovics megőrizte jó kapcsolatait Oroszország első emberével.

Abramovicsnak ez a harmadik házassága. Első nejétől nem született gyermeke, de a másodiktól, aki egyébként légi utaskísérő volt, öt gyermeke is van. Ehhez jön még kettő Dasa Zsukovától. Aaron Alexander 2009-ben született, húga, Leah Lou 2013-ban. De kicsoda Dasa Zsukova? A most 33 éves nő szintén Oroszországban született mint Abramovics, de az Egyesült Államokban nőtt fel. Papája éppúgy nagyhatalmú oligarcha volt mint Abramovics, de édesanyja elvált tőle. Lányával együtt az USA-ba költözött. A kis Dasa ott nőtt fel egy méregdrága zsidó magániskolában. Diplomát a University of California-n szerzett, mint művészettörténész. Jelentős képgyűjteménye van.

Azt nem tudni, hogy mióta házasok, de az biztos, hogy a két gyerek már a házasságon belül született. Valószínű, hogy a kínos válóper és a nehéz osztozás miatt halogatták eddig a házasság bejelentését. A stewardess feleség végül 150 millió fontot kapott. Ez igen szép pénz, de ha figyelembe vesszük, hogy Roman Abramovics vagyonát 6,3 milliárd fontra becsülik, akkor nem mondható túlságosan soknak. De hát a Chelsea tulajdonosának gondolnia kell a hét gyerekére is…

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez