Koeman váratlan afrikai kalandja: Uganda és Kenya ellen játszanak Geráék

A pepsifoci.hu információi szerint afrikai túrára utazhat a magyar labdarúgó válogatott. Úgy tudjuk, Erwin Koeman csapata Ugandával mérkőzik majd meg, de még egy afrikai felkészülési mérkőzés is szerepel a programban. Az MLSZ-nél megkeresésünkre elmondták, valóban nagy esély van az afrikai túrára, igaz, aláírt szerződés egyelőre nincs.

Mint ismert, júniusban a magyar válogatott nem játszik tétmeccseket. Erwin Koeman szövetségi kapitány azonban nem szeretne mérkőzés nélkül maradni, a holland szakember a két FIFA-játéknapon, június 6-án és 10-én is játszatná csapatát, lehetőleg masszív ellenfelek ellen.

A pepsifoci.hu úgy értesült, hogy Ugandával mérkőzik majd meg június elején a nemzeti együttes, de szó van egy másik összecsapásról is, amelyen értesüléseink szerint Kenya lenne az ellenfél. Természetesen megkerestük a szövetséget is ez ügyben, Elbert Gábor főtitkár a következőket mondta:

– Valóban komolyan szó van erről a lehetőségről, de bővebben még nem kommentálnánk. Ennek oka pedig az, hogy nincs aláírt szerződés még, és a szövetség nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, mint például korábban az argentinok elleni meccs előtt. Aláírt szerződés nélkül nem szívesen beszélünk egy-egy meccs részleteiről, várhatóan két héten belül már véglegesítve lehet a túra.

A főtitkár annyit még hozzátett, hogy Erwin Koemannak az a kérése, hogy a két leendő felkészülési meccs közben lehetőleg ne legyen sokat úton a csapat, ezért ildomos lenne két olyan országgal megmérkőzni, akik közel fekszenek egymáshoz.

Úgy tudjuk, hogy a korábban László Csaba által edzett Ugandával biztosan megmérkőzik a magyar együttes, a másik ellenfél pedig Kenya lehet. Uganda jelenleg a 68. helyen áll a világranglistán, az ország legismertebb játékosa Ibrahim Sekagya, aki Bodnár László klubtársa Salzburgban. Kenya jelenleg a 107. helyen áll, a kapitányuk a német Antoine Hey.

 

Forrás: pepsifoci.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez