Mik a legjobban fizető állások Amerikában?

Ahhoz, hogy a megélhetésre és a jachtunkra valót megkeressük, fontos már idejében kiválasztani a megfelelő szakmát. Nem lesz túl nagy meglepetés, ha azt mondom, az Egyesült Államokban elsősorban az egészségügy és a pénzügy az, amit érdemes megcélozni.

A CNNMoney és a PayScale.com felméréséből kiderül, hogy mely szakmákkal kereshetjük a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban. A kutatás a fizetés szerint rendezte sorba a különböző foglalkozásokat. Olyan embereket vett alapul, akik már legalább 5-7 éve dolgoznak a szakterületükön.

Évi 410 ezer dolláros (112 millió forint) álomfizetéssel a sebészek (azon belül is az ortopéd sebészek) végeztek első helyen: közülük a legjobbak akár másfélszer ennyit is kereshetnek évente. Tőlük valamivel lemaradva a még így is  komoly összegeket bezsebelő altatóorvosok kaparintották meg a második helyet, a maguk “szerény” 340 ezer dolláros (93 millió forint) bevételével.

A dobogó harmadik helyét is az egészségügy foglalja el, az intenzív osztályon dolgozó orvosok 274 ezer dollárt (75 millió forint) kapnak áldásos munkájukért: ez valamivel több, mint a magyar átlag.

Negyedik helyen a különböző szaktanácsadó cégek társult tagjai vannak, 196 ezer dollárral (54 millió forint).

A lista közepén ismét szükséges a fehér köpeny ahhoz, hogy igazán jól fizető állást kapjunk. Egy fogorvos ugyanis 152 ezer dollárral (41 millió forint) lesz gazdagabb minden évben.

Innentől kezdve viszont nincs szükség orvosi diplomára, elég, ha igazán jó termékfejlesztési menedzserek vagyunk. Ekkor a jutalmunk évi 148 ezer dollár (40 millió forint). A menedzser-áradatnak azonban nincs vége, elemzési menedzserként ugyanis még mindig elég bőséges fizetést kapunk, évi 142 ezer dollárt (39 millió forint). Üzletstratégiai menedzserként már erősen a tízes lista végéhez húzunk a magunk 139 ezer dolláros (38 millió forint) pénzösszegével, de még mindig valamivel egy üzletfejlesztési menedzser előtt vagyunk, aki háromezer dollárral kevesebbet visz ennél haza évente.

A lista tízedik helyén pedig az úgynevezett vezető építész áll, aki magyar viszonylatban még mindig elképesztően sok pénzt (132 ezer dollár – 36 millió forint) kap a munkájáért.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez