Prosti-per avagy lánykereskedelem az óceánon át – bíróság előtt az IMF ex-vezére

Orgiákat rendeztek Washingtonban, Párizsban, Madridban és Bécsben. A 14 vádlott között van Dominique Strauss-Kahn, aki erkölcsi botrány miatt kényszerült lemondani a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgató posztjáról.

Nem tudtam, hogy a lányok prostik – védekezik Dominique Strauss-Kahn, aki ezúttal Franciaországban áll bíróság előtt egy kínos ügyben. Korábban New Yorkban egy szállodában megerőszakolt egy szobalányt, és emiatt kénytelen volt távozni az IMF-től, ahol szintén volt egy botránya. Egy nála jóval fiatalabb magyar munkatársnővel volt intim kapcsolata, és ez ki is derült. Akkor a francia politikus, aki hazájának korábban pénzügyminisztere volt, egy figyelmeztetéssel megúszta.

Most viszont felróják neki a vizsgálóbírók, hogy az IMF vezérigazgatójaként nők tucatjait utaztatta ki Washingtonba, ahol aztán különböző orgiákon vettek részt a pénzvilág befolyásos embereinek társaságában. Hasonló rendezvények a világ több nagyvárosában is voltak. A vizsgálóbírók számlákkal a párizsi, a bécsi és a madridi összejöveteleket tudják igazolni, és persze Washingtont, amely fő szerepet játszott az ügyben, hiszen ott dolgozott a kérdéses időben Dominique Strauss-Kahn, mint a Valutaalap főnöke.

Akár tízéves börtönbüntetésre is számíthat az idén 66 éves politikus, akitől időközben elvált dúsgazdag neje, aki korábban televíziós sztár volt Franciaországban. Jelenleg Dominique Strauss-Kahn pénzügyi tanácsadóként dolgozik – igen eredményesen. Ügyfelei közé tartozik a marokkói királyi udvar is. Dominique Strauss-Kahn Marokkóban született, még abban az időben, amikor az ország francia protektorátus volt. Mivel védekezik most a veterán politikus? Azzal, hogy nem tudta: az orgiákban tevékeny részt vállaló nők prostituáltak voltak. “Honnan tudtam volna? Minden nő meztelen volt” – mondta mosolyogva az IMF ex-vezére, aki most bíróság előtt áll a nagy washingtoni prostiperben, Franciaországban.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez