Megújult a halál országútja Bolíviában

A most átadott kétszer kétsávos autópálya az ország két legfontosabb városát köti össze. Kevesebb baleset, gyorsabb célbajutás és kevesebb üzemanyag – így foglalta össze Morales elnök az előnyöket.

A most átadott új autópálya a régi, úgynevezett ,,halál országútjának” megújulását  és veszélytelenné tételét jelenti, és az ország egyik legforgalmasabb kereskedelmi útvonala lesz. A pályát korszerű forgalomellenőrző rendszerrel és elektronikus  jelzőrendszerekkel látták el,  és minden remény megvan arra, hogy jelentősen csökkenjen rajta a halálos balesetek száma. Az építkezés 2010-ben kezdődött, és 270 millió dollárba került.

Bolívia következő nagyszabású útépítési terve Cochabamba és Santa Cruz között valósul meg, de megemlítették az országot átszelő, nagy vitákat kiváltott Chile-Brazília közötti útat is, amely a két óceánt köti majd össze, és amelynek egy jelentős része Bolívián keresztül halad majd. Tavaly kezdték meg a Cochabamba-Santa Cruz szakasz építését, amely az ország nyugati és keleti vidékének közlekedését javítja majd, és része annak a négy közlekedési folyosónak, amely Bolíviát  Brazíliával, Chilével, Peruval, Argentinával és Paraguay-jal köti majd össze.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez