Bruce Jenner akaratlanul a transzszexuálisak új arca lett

Valószínűleg legtöbbünknek nem mond sokat Bruce Jenner neve, egészen addig, amíg ki nem mondjuk a varázsszót: Kardashian. Bruce Kim, Kourtney és Khloe nevelőapja. Az Egyesült Államokban korábban sportolói karrierje miatt ismert atléta aranyérmes volt az 1976-os Olimpián, de az elmúlt időszakban még valami miatt lett felkapott, a tv-t, mint olyat kétségtelenül meggyalázó, Keeping up with the Kardashians műsoron kívül.

Bruce Jenner ugyanis, szép lassan megkezdte átalakulását, hogy végre teste is azt tükrözze, aminek ő érzi magát: nőnek. A történet valamivel több, mint egy éve kezdődött, ekkor került nyilvánosság elé az első letagadhatatlan bizonyíték az átalakulásról. Jenner műtétnek vetette alá magát, mely során eltüntették ádámcsutkáját. Akkor még tagadta a sajtónak, hogy ezzel a nemváltoztatás útján indult volna el. Mostanra pedig ott tart az ügy, hogy már májusban jöhet az átalakulást és az utána lévő időszakot megörökítő dokumentumsorozat.
Jenner és volt felesége 2013 októberében jelentették be, hogy elválnak, de állítólag már korábban elindították a procedúrát, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Annak ellenére, hogy nőként szeretné folytatni életét, Jenner továbbra is a nőkhöz vonzódik és ez természetesen nem fog változni a váltás után sem.  Jennert mindig is úgy kezelte az amerikai média, mint általában a valóságshow-k szereplőit: nevetségessé tette (ha éppen magától nem sikerült) és minden egyes kínos mozdulatáról vagy megszólalásáról beszámolt. A kérdés az, hogy vajon képes lesz-e a bulvár a helyén kezelni az ügyet. Ugyanis elkerülhetetlen, egy egyébként végtelenül ismert híresség esetében, hogy egyfajta arca legyen azon csoportnak, melyet képvisel. Jenner esetében ez kétségtelenül egy szereptévesztés, de nincs mit tenni ellene.
Nem ő az első híresség, aki óriási meglepetést okozott döntésével. Tavaly Frank Maloney jelentette be, hogy átoperáltatja magát. Maloney igazi legenda volt bokszoló körökben, ő vitte Lennox Lewist a nehézsúlyú világbajnoki címig. Egészen 61 éves koráig tartotta meg titkát.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez