Fidel fél év után újra fotójával üzente: élek

Lézetnek fotók, amelyek beszédesebbek minden szónál, írásnál – ilyen az idős Fidel Castro fotója. Kuba szeretett vagy gyűlölt legendás forradalmára fél év után ismét üzent: megvagyok.

A kubai vezető halálára már annyian spekuláltak – legutóbb a wikipédia oldalán jelent meg egy rövid időre a halálhíre, hogy – mint a közmondás mondja – akinek ennyiszer a halálhírét keltik, az sokáig élni fog.

A most 88 éves Fidel Castro 21 új fényképe a Kubai Kommunista Párt központi lapjának, a Granmának online kiadásában jelent meg. A képen a kubai  vezető saját otthonában fogadja Randy Perdomo Garcíát, a Kubai Egyetemisták Szövetségének vezetőjét.  A képek alatt Perdomo cikke olvasható, aki elmeséli Fidelnél tett látogatásának eseményeit.

A látogatás apropója, hogy 70 évvel ezelőtt érkezett meg Fidel harcosai élén a  havannai egyetemhez – ez az évforduló szeptember 4-én lesz és ünnepélyesen emlékeznek majd meg az eseményről.

A beszélgetés során szóba került Venezuela és Fidel érzelmes hangon emlékezett meg az elhunyt Hugo Chávezről – irta Perdomo. Beszéltek a világpolitikáról, Maduro jelenlegi venezuelai elnökről, Nicaraguáról és Daniel Ortega nicaraguai vezető érdemeiről.

A múlt héten Castro levelet küldött a diákszervezetnek, amelyben indirekt módon támogatásáról biztosította a Washington és Havanna között megkezdődött enyhülési folyamatot.

150203051202_fidel3_624x351_granma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez