Páncélozott taxi Szentpéterváron!

Szex taxi, masszázs taxi és sorolhatnánk még a világszerte továbbfejlesztett személyszállító szolgáltatásokat. Az új orosz változat nem a kényelemre és a szórakoztatásra, hanem a védelemre helyezi a hangsúlyt.

Pirosra pingált páncélozott szállító harci jármű  (PSZH) színesíti év eleje óta a “második orosz főváros” utcáit. A military taxi igazi katonai jármű lövegtoronnyal, nagy kaliberű fegyverrel és egy centiméter vastag páncélzattal. Az utasok a tetőnyíláson át bemászva foglalhatják el valódi katonai ülésüket a jármű belsejében.

„A szolgáltatás jóval népszerűbb a vártnál – tájékoztatta Jana Nezsinceva, a projekt képviselője a Russia Beyond the Headlines hírportált – szilveszter környékén indítottuk és azóta több megrendelésünk is van egy héten, annak ellenére, hogy nem reklámozunk.” Sőt már egy második jármű forgalomba állításán is gondolkoznak- fűtéssel és kényelmesebb bejárattal. Egyelőre ugyanis nem annyira komfortos még a military taxi, a meleget csak a motor és a cirkuláló levegő adja.

Általában szülinapokra, vagy legénybúcsúkra rendelik meg az óránként körülbelül 24.000 forintnak megfelelő rubelbe kerülő taxit. A speciális vezetői engedélyhez kötött páncélos szárazon 100, vízen 19 km-et tesz meg óránként és száz kilométeren 40 litert fogyaszt.

Oroszországban egyébként nem rendkívüli, hogy második, békés szolgálatot teljesítsen egy katonai jármű. Tulajdonképpen bárki vásárolhat tankot az interneten egy átlagos személygépkocsi áráért, körülbelül 2.300.000 és 6.700.000 forint között. A nehézséget a megfelelő jogosítvány beszerzése és regisztrálása jelenti.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez